Energetsko certificiranje

Energetski certifikat je dokument kojim se utvrđuje energetski razred kuće ili stana te se predočuju zasebne energetske karakteristike. Istovremeno se daju informacije o potrošnji energije te cjelokupnom stanju nekretnine u odnosu na energetsku učinkovitost. Certifikat nakon izdavanja vrijedi deset godina.

Postoji 8 energetskih razreda u koji se smješta nekretnina ovisno o potrošnji energije, ti razredi su; A+, A, B, C, D, E, F i G. Energetski razred postaje sve važniji čimbenik prilikom formiranja tržišne vrijednosti nekretnine te mora biti dostupan kupcu na uvid prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Od 1. siječnja 2014., oglašavanje prodaje Vaše nekretnine koja nema energetski certifikat je kažnjivo, a kazne se kreću u rasponu od 5.000,00 do 30.000,00 kn. S početkom 2016. godine će i najmodavci morati imati energetski certifikat tako da Vas savjetujemo da što prije obavite tu tržišnu obavezu.

Kontaktirajte nas te ćemo Vam u što kraćem roku izraditi energetski certifikat od strane našeg suradnika, ovlaštenog za energetsko certificiranje po povoljnim cijenama te tako smjestiti Vašu nekretninu u pripadajući energetski razred.